DELTAGARE

Mellanplats är ett transdisciplinärt forskningsprojekt som involverar akademiker från olika institutioner vid Göteborgs Universitet och Chalmers Tekniska Högskola och praktiker från Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen:

Jenny Stenberg (projektledare) är forskare vid Chalmers Arkitektur och docent i stadsbyggnad och planering med särskilt fokus på medborgardeltagande och medskapande stadsutveckling. Hon startade masterkursen Förort—design och framtida utmaningar, var en av initiativtagarna till Centrum för Urbana Studier Hammarkullen, och projektledare för ett av Mistra Urban Futures pilotprojekt: Den lärande staden.

Hans Abrahamsson är docent i freds- och utvecklingsforskning vid Institutionen för globala studier, Göteborgs universitet. Han är också gästprofessor på Institutionen globala politiska studier vid Malmö högskola med fokus på lokala intryck av globaliseringen.

Henric Benesch har en doktorsexamen i design vid Högskolan för Design och Konsthantverk, Göteborgs universitet. I sin avhandling Under the canopy – an environment for artistic research fokuserar han, som arkitekt, på frågor om förändring i förhållandet mellan miljöer och aktiviteter.

Martin Berg har en magisterexamen i Globala studier med fokus på hållbar stadsutveckling och tvärvetenskaplig kunskapsproduktion.

Pål Castell är landskapsarkitekt och har en doktorsexamen vid Chalmers Arkitektur. Hans avhandling Managing yards and togethernesshandlar om medborgarnas deltagande i etniskt segregerade och stigmatiserade områden.

Emma Corkhill har en magisterexamen i geografi och är i forskningsprojektet knuten till Institutionen för globala studier, Göteborgs universitet. Hon är också anställd av Västra Götalandsregionen för att utveckla projektet Ung Energi – ett dialogprojekt om stadsplanering och klimatförändringar i samarbete med kommuner och stadsdelar.

Sara Danielsson har en magisterexamen i Inredningsarkitektur från Högskolan för Design och Konsthantverk och har publicerat flera handböcker för att underlätta för medborgarinitiativ i stadsplanering, till exempel Tre steg för nytt stadsliv och Så här påverkar du din stadsmiljö. I forskningsprojektet är hon knuten till Högskolan för Design och Konsthantverk, Göteborgs universitet.

Anna Fridén är processledare och konflikthanterare verksam i bland annat Göteborgs stad. Hon är även anställd av Västra Götalandsregionen för att utveckla projektet UngEnergi – ett dialogprojekt för unga om stadsplanering och klimatförändringar i samarbete med kommuner och stadsdelar.

Rakel Heed Styffe är konstnär och projektledare och arbetar bland annat med att stötta ungas egna kulturskapande, med särskilt fokus på konst. Hon arbetar också med dialogprocesser och har under många år varit anställd av Miljösekretariatet i projektet UngEnergi vars praktiska erfarenheter nu blivit en del av Mellanplatsprojektet.

Lars Jadelius är docent i arkitektur och lektor i kulturvetenskap och pedagogik med fokus på modernitet, kunskap framsteg och lärande processer för kreativa städer. Han är verksam som konsult och även ordförande i Föreningen Världsbyn.

Vanja Larberg har en magisterexamen i arkitektur. Hon är anställd av Göteborgs stad som planeringsledare på S2020 vars mål är att ge den sociala dimensionen samma betydelse som den ekonomiska och den ekologiska i stadsplanering.

Nazem Tahvilzadeh har en doktorsexamen vid Förvaltningshögskolan, Göteborgs universitet och arbetar med offentlig förvaltningsteori med fokus på kvinnors och etniska minoriteter deltagande i politiska processer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s